Избрани Новини

Честит рожден ден на писателката Евгения Йорданова!

Най-сърдечната и усмихната дама на Благоевград продължава да сътворява добрини и къси разкази

Най-сърдечната и усмихната дама на Благоевград - писателката Евгения Йорданова, която за някои приятели е Жени, за други - Ева, днес празнува своя рожден ден! И макар че няма да е сред весела компания от близки и роднини, които всяка година събира и от които сега ще се лиши поради необичайното за празника й извънредно положение, със сигурност ще си прекара весело и приятно със своя съпруг - мореплавателят Николай, и със стотиците обаждания от страната и чужбина, които ще прегреят телефона й. Ако има пожар в Благоевград, ще знаете, че телефонът й пуши!

Десетки - не! - стотици са хората, които със сигурност ще искат да я чуят в празничния й ден.

Blagoevgrad.utre.bg - също, за да й пожелае да е все така жизнена, с несломим дух, да продължава да прави своите добрини, да озарява с усмивката си и близки, и непознати. И да продължава да пише своите страхотни разкази, пълни с мъдрост и топлота.

А за онези от вас, които все още не я познават - има ли такива? - да припомним:

Евгения Йордановая e родена на 9 април 1953 г. и има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в стар македонски род в Благоевград. Завършила е българска филология в Софийския университет "Св.Климент Охридски". Била е преподавателка по литература до 1985 г., методист в отдел "Просвета" до 1989 г., десет години беше директор на Дома за деца, лишени от родителски грижи в Благоевград. Омъжена е за мореплавател. През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чуство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта. Автор е на книгите "Спомени за моя род", "И да направиш добро" /автобиографичен роман/, "Децата на сенките", "Законите на любовта","Разговор за двама", "Най-щастливият ден". Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др.езици. Тя е член на Съюза на българските писатели. Отличена е със званието "Жена на Благоевград" за 2008 г. и с още много други награди. Член е на настоятелството на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград, активист на БЧК. Продължава да се занимава с активна обществена и благотворителна дейност.

Честито, Жени! Да илядиш!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов