Избрани Новини

Писателката Евгения Йорданова гостува на възрастните хора в Симитли

Посети Дома за възрастни хора "Заедно"

Днес от 11.00 часа известната благоевградска писателка Евгения Йорданова  представи последната си книга с разкази "Най-щастливият ден" в Дома за възрастни хора "Заедно" в Симитли. Посещението бе организирано от Сдружение "Движение Ние, жените" с председател Здравка Чимева. На срещата присъстваха и социални работници от Дома за възрастни хора в Благоевград, водени от директора Таня Иванова, както и журналистката от Радио Благоевград Антоанета Гулева.

Дамите бяха посрещнати от директора на дома Катерина Павлова, която ги приветства с "Добре дошли" от името на домуващите, които очакваха с нетърпение срещата с авторката.

Евгения Йорданова им разказа интересни истории за себе си. А нейният живот е наистина интересен. Тя e родена на 9 април 1953 г. и има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в стар македонски род в Благоевград. Завършила е българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Била е преподавателка по литература до 1985 г., методист в отдел "Просвета" до 1989г., десет години е директор на Дом за деца, лишени от родителски грижи. Омъжена е за мореплавател. През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чувство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта. Автор е на книгите "Спомени за моя род", "И да направиш добро"/автобиографичен роман/, "Децата на сенките", "Законите на любовта","Разговор за двама". Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др. езици.  Отличена е със званието "Жена на Благоевград" за 2002г. и с още много други награди. В момента работи над новата си книга с разкази.

Г-жа Йорданова разказа и за срещите си по света, защото тя е пътешественик по душа. Разговаря с хората от дома, като ги зареди със своето вечно добро настроение, оптимизъм и жажда за срещи с доброто. Подари им своята нова книга "Най-щастливият ден", както и други книги на български и чужди автори за тяхната библиотека. А домуващите подариха цветя и валентинки на гостите си. За Здравка Чимева имаше и благодарствена грамота от името на Дом "Зедно" за безкористното й и всеотдайно партньорство за здравето и благополучието на домуващите.
Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)