Избрани Новини

"Аз съм тук" заявява с новата си книга Евгения Йорданова

Сборникът с къси разкази е вече при почитателите на благоевградската писателка

Известната и обичана благоевградска писателка Евгения Йорданова издаде традиционно пред своя рожден ден новата си книга с къси разкази "Аз съм тук". Тя ще бъде представена след рождения й ден - на 10-ти април от 17.30 часа в  "22-ри септември" в Благоевград.

Тя e родена на 9 април 1953 г. и има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в стар македонски род в Благоевград. Завършила е българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Била е преподавателка по литература до 1985 г., методист в отдел "Просвета" до 1989г., десет години бе директор на Дом за деца, лишени от родителски грижи. Омъжена е за мореплавател. През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чуство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта. Автор е на книгите "Спомени за моя род", "И да направиш добро" /автобиографичен роман/, "Децата на сенките", "Законите на любовта","Разговор за двама", "Най-щастливият ден". Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др. езици.  Отличена е със званието "Жена на Благоевград" за 2008 г. и с още много други награди. Продължава да се занимава с активна обществена и благотворителна дейност.

От Движение „Ние Жените“-Благоевград призовават приятелите и почитателите на авторката и нейното творчество:
"За пореден път  книгата „Аз съм тук“ на жената в бяло - уважаваната  Евгения Йорданова, е факт.
Днес от 17:30ч. в зала „22 Септември“ на Община Благоевград ще бъде представена книгата на талантливата Ева.
В очакване да се видим ви молим:  
Не й подарявайте цветя!
За да я зарадвате, усмихнете й се и си купете  книгата, за да я направите истински щастлива!
Защото идеята й е с парите да пусне следващия тираж и да подари книгите на тези, които нямат възможност да си я купят!"Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)