Избрани Новини

Няма екологични проблеми и констатирани нарушения в Банско

Няма никакви законови основания за разваляне на концесионния договор.

"Няма констатирани нарушения в ски зона Банско", това заяви Мариета Немска - ръководител на Междуведомствената група, която изготви доклад за изпълнението на концесионния договор за ски зона Банско. На провежданата в момента среща в Министерство на околната среда и водите (МОСВ) ,тя допълни, че няма никакви законови основания за разваляне на концесионния договор.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева беше пределно ясна, че в ски зона Банско екологични проблеми няма. При изграждането на зоната е спазено цялото екологично законодателство.

Същото становище изказа министърът на туризма Николина Ангелкова, която допълни, че от 1 милион и 200 хиляди зимни туристи, почти половината са минали през Банско. Мнението на Ангелкова е, че лифтовете и пистите в България са крайно недостатъчни. По думите на министъра на туризма в България има едва 35 зони и 110 лифта, което ни отрежда на последното място в Европа от страните, развиващи зимен туризъм.

Министърът на спорта Красен  Кралев отчете вчерашното постижение на Радослав Янков, спечелил Световната купа по сноуборд, като допълни, че въпреки успехите Янков се подготвя само в чужбина, тъй като в България няма нито една писта за сноуборд. Кралев акцентира върху факта,  че 51 световни телевизии са излъчвали стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини, което е най-голямата реклама за България.

Председателят на икономическата комисия Петър Кънев се изказа доста остро. Според него не е работа на природозащитните организации да се занимават с офшорно законодателство.

Кънев даде пример със световните компании Кока Кола, Крайслер и Фолксваген, които също имат офшорни собственици, но това не ги прави лоши.

Предсетателят на Комисията по регионално развитие Найден Зеленогорски поиска да му се отговори на няколко въпроса, сред които: „Дали има нерегламентирана продажба на ски зоната или други нарушения, както твърдят еколозите.”

Николай Наков потвърви, че няма констатирани нарушения.

Министърът на икономиката Божидар  Лукарски, заяви че туризмът е важно перо от бюджета на държавата и едно разваляне на концесионния договор ще има крайни последици.

Всички министри и депутати бяха единодушни, че не може да се говори за разваляне на концесионния договор, съобщават от Национална коалиция "За да останат хора в България"



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)