Избрани Новини

България пада от лифта!? Да защитим България!

Няколко въпроса за протестите или как пишман природозащитници се опитват да ни направят чуждопоклонници

Около 50 души се събраха днес на граждански протест под наслов “Бойко пада от лифта! Да защитим Пирин!”. Протестът бе обявен късно снощи в социалната мрежа Фейсбук. Подкрепен е от екокоалицията “За да остане природа в България”.

По-рано днес няколко “природозащитници”, нахлузили каски, с крясъци и скандирания срещу организаторите се опитаха да провалят кръглата маса за развитие на планинския туризъм, организирана от Министерството на туризма. 

Въпросните "еколози" са същите лица, станали известни с милионите, получени за проекти за патици, лалугери, гъски и т.н. Сред тях се открояваха "зелените октоподи" Андрей Ковачев - съпредседател на ПП Зелените, Константин Иванов - коалиция "За да остане природа", Любомир Костадинов от WWF-България.

Съветникът на министъра на икономиката Владимир Каролев и кметът на Банско Георги Икономов се намесиха навреме и прекратиха “цирка”.

Участниците в кръглата маса бяха единодушни, че не прави чест на еко-организациите, които трябва да водят диалог с институциите, да се държат по подобен начин. Хиляди българи в социалните мрежи ги подкрепиха, че е необходимо балансирано решение за развитието на зимния туризъм съобразено със закона, опазването на природата, но и с икономическия интерес на България.

След подобни грозни и излагащи страната ни пред международната общност сцени, екипът ни задава следните въпроси:

Защо днес, на кръглата маса, преди “цирковото изпълнение” на “еколозите” имаше 7 телевизионни камери, а след шумния скандал останаха само 2? Тенденциозно ли напусналите 5 екипа бяха дошли да заснемат “протестърската акция”? Защото, ако отговорът е “не”, би следвало да останат и обективно да отразят цялата среща.

Защо за пореден път на подобни, организирани и шумно рекламирани в социалните мрежи  протести като днешния, журналистите и фотографите са повече от протестиращите?

Докога “една шепа” хора ще подменят дневния ред на обществото и ще налагат мнението си от името на всички българи?

И не на последно място, кога специализираните органи ще проверят доходите им и къде потъват милионите, взети по проекти?

Само въпроси. Но ако си отговорим честно на тях, повярвайте, България ще просперира!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)