Не на зеления рекет!

Протестът в Банско се проведе пред началната станция на кабинковия лифт

Стотици банскалии и гости на ски курорт №1 Банско излязоха тази сутрин на протест под надслов „Не на зеления рекет". Той се проведе пред началната станция на кабинковия лифт. Именно там през сезона хиляди гости на курорта чакат с часове, за да се качат в ски зоната, поради липсата на втори кабинков лифт.

Искането на протестиращите бе правителството да спре да се поддава на натиска на шепа псевдоеколози, които сипят лъжи за концесията на ски зоната в Банско.

"През годините всички се убедиха, че няколко зелени човечета скачат редовно на правителството и в същото време лъжат пред цяла България, че има нарушения в ски зоната. Тези нарушения обаче са им само в главите. Те знаят, че до момента са завели над 50 дела срещу концесията в Банско и не са спечелили нито едно. Следователно всички изградено в ски зоната е законно. Те обаче не искат да приемат това, защото ще спрат потоците на пари към тях", коментира Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен", концесионер на ски зона Банско.

По време на днешния протест в Банско бе учредена и нова коалиция – „За да останат хора в България". Тази коалиция ще се бори срещу зеления рекет, който спира развитието на планинските региони, а същоо така и срещу източването на пари по кухи евроекти, като броене на делфини, броене на лешояди, половия живот на лалугерите, червеногушата гъска и т.н.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен