Избрани Новини

ОДМВР, Областна управа и кметове в Благоевградско обсъдиха актуални въпроси

Разгледаха организационните въпроси за 60-годишния юбилей на събора "Пирин пее“

Днес в зала „22 септември“ по инициатива на областния управител Валери Сарандев и директора на ОДМВР старши комисар Георги Кандев се проведе среща между ръководствата на Областна администрация, ОДМВР- Благоевград и кметовете на общини от областта. Целта на съвместното мероприятие е подобряване на взаимодействието на местната и държавна власт и органите на полицията по места.
Дневният ред на срещата включваше 3 точки: взаимодействието на органите на ОДМВР и общините в Област Благоевград, въпроси, свързани с бежанците от Украйна и трета точка постави акцент на организационните въпроси, свързани със 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“.
Първата точка, която се обсъди, бе взаимодействието на органите на ОДМВР и общините в Област Благоевград, като бяха поставени акценти на видеонаблюдението в градовете, безстопанствените животни, употреба и разпространение на наркотични вещества, паркирането, просията и състоянието на пътната мрежа. В тази връзка директорът на ОДМВР старши комисар Георги Кандев увери представителите на местната власт, че веднага ще бъде направен анализ и доклад до ръководството на МВР, след което ще бъдат предприети необходимите действия за разрешаване на проблемите.
По отношение на бежанската вълна в България Сарандев запозна присъстващите с най-актуалната информация за областта и поиска съдействие от всички общини за осигуряване на една добра организация и комуникация между Областна администрация и отделните общини, за да бъде създадена оперативна координационна група. Областният управител се ангажира, когато разполага с по-подробна информация относно изясняване на статута на бежанците, издаването на необходим документ и др. въпроси, да предостави необходимата информация на всички общини.
Във връзка с провеждането на 60-годишния юбилей на събора „Пирин пее“ тази година, по време на срещата успяха единодушно да се гласуват оперативното бюро, съставът на журито, както и патронът на 16-то издание на фолклорния събор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов