30 000 слушаха как Пирин пее!

Над 1700 самодейци от 14 общини взеха участие

Над 1700 самодейци от 14 общини взеха участие, а 30 000 души посетиха „Пирин пее 2018”. XV-тият събор се провежда под патронажа на председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Община Разлог и Областна администрация Благоевград са основни инициатори и организатори на събора, който е подкрепен от всички общини в Пиринско.
56 години след първия проведен събор „Пирин пее“ отново на същото място планината запя. Не случайно той води своето начало оттук през 1962г. Песните, звуците, танците, багрите на носиите, изпълнителите се сливат ведно с Пирин планина и я карат наистина да запее.
Това са звуците и багрите на България!
И няма българско сърце, което да не трепне от такъв празник – празник на българския дух, на гения на народното творчество! Затова е жив "Пирин пее"! Жив е, защото е жив в сърцата на хилядите самодейци, на хората от Пиринския край, които ценят своето минало, своя фолклор и го пренасят от поколение на поколение.
„Тук е мястото да благодаря на хилядите самодейци, които превръщат пределските поляни в огромна и красива сцена на народното творчество.
Благодаря на ръководствата на всички общини и на управителя на област Благоевград за участието в организацията на най-мащабното фолклорно събитие на Югозападна България“, каза в своето слово инж.Красимир Герчев,  кмет на община Разлог.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен