Избрани Новини

В Банско ще бъде открита изложбата "Пътуване във времето

Тя е на художника-изследовател Краси Тодоров

По повод 109-та годишнина от освобождението на Банско, днес от 17:00 часа, в Дома на изкуствата ще бъде открита изложбата „Пътуване във времето“.
Тази изложба е още едно свидетелство за будния и новаторски дух на Банско.
Експозицията ще представи културно-историческото наследство чрез модерни дигитални технологии. Това е едно пътуване назад във времето, което ни среща с изкуството на Тракия, Вавилон, Египет и Древна Гърция, пресъздадено през погледа на художника-изследовател Краси Тодоров и реализирано чрез неговото авторско ноу-хау.
Показани са образи и елементи от Тракийската гробница край с. Свещари, фиали от Рогозенското съкровище, ритони и портрети на исторически личности.
Авторът Краси Тодоров нарича експонатите „ZN-art“ скулптури по едноименния метод за изследване на пространствените дигитални обеми и реализирането им от листов материал.
Чрез метода на художника, ученици и родители могат да създават образи на исторически личности и културни исторически ценности. Методът дава възможност за развитие на пространственото мислене и креативност на младите хора, отговарящо на предизвикателствата, които изисква от нас 21-ви век.
Изложбата ще бъде открита до 05.11.2021 г.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)