Избрани Новини

80 лазарника навъртя народният певец Илия Китанов от Коларово

Той е една от вокалните визитки на легендарната мъжка певческа група "Комитска песен"

8 житейски десетилетия са от вчера зад гърба на един от големите гласове на народната песен от петричкото село Коларово Илия Китанов! Той отпразнува достолепния юбилей с приготвена от съпругата му Калина богата коларовска трапеза, с тежки наздравици и пожелания за здраве и дълголетие, озвучени от любимите му македонски песни.
Илия Китанов е една от вокалните визитки на легендарната мъжка певческа група "Комитска песен", която през 60-80-те години на ХХ в. прославя село Коларово със спечелените многобройни призови награди от фолклорни фестивали в България и чужбина.
Шофьор по професия, Илия Китанов е и един от дългогодишните водачи на линейка към селския здравен участък в Коларово. А обществената му ангажираност я бележи дейността му като червенокръстки активист и дългогодишното му членство в местното читалище "Яне Сандански - 1952". Детската градина в село Коларово също е част от трудовата биография на фолклорния юбиляр.
Днес, както сам се определя, Илия Китанов е "... един селски пенсионер - разшетвам се по селото, копкам си колко мога градинката, пийнувам си колко да ми е сладко яденето и се радувам на тайфата...". И не без гордост споделя, че е щастлив баща, дядо и прадядо със своите 3 дъщери, 5 внуци и 1 правнук.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов