Избрани Новини

Победа и отново лидерска позиция в класирането постигна ФК "Пирин"

Орлетата записаха 11-ти пореден мач без поражение във Втора лига

Пирин победи с 2:1 Лудогорец 2 в мач от 22-ия кръг на Втора лига. По този начин момчетата на мениджъра Уорън Фийни записаха 11-ти пореден мач без поражение във Втора лига и се изкачиха на върха в класирането преди комплектоването на кръга. Пирин направи една промяна в сравнение с отбора, който излезе в първата минута срещу Созопол. Андон Гущеров записа първи мач като титуляр, след като замени контузения Преслав Йорданов на върха на атаката. Александър Дюлгеров откри резултата в 45-ата минута на двубоя, но в 50-ата минута Велислав Минков изравни. Победният гол падна в 71-ата минута, когато Спас Георгиев се разписа след хитро подаване на Гурам Гощелиани.
„Орлетата“ можеха да поведат в резултата още в 3-тата минута, когато Антон Карачанаков уцели страничната греда с шут по земята.

В 8-мата минута Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но вратарят на гостите не бе затруднен.

В 21-вата минута гостите пропуснаха да поведат в резултата след опасен удар с глава на Георги Чукалов. Пет минути по-късно Андон Гущеров бе намерен в наказателното поле след центриране на Спас Георгиев, но не може да се разпише.

В последната минута на първото полувреме Пирин поведе в резултата. Александър Дюлгеров се разписа с глава след центриране на Конър Хендерсън от ъглов удар.

В 50-тата минута Велислав Минков изравни след хубаво двойно подаване в наказателното поле и техничен удар отблизо.

В 67-мата минута влезлият като резерва Гурам Гощелиани уцели гредата след подаване не Станислав Манолев и удар с глава отблизо.

В 71-вата минута Спас Георгиев изведе Пирин отново напред в резултата, след като бе изведен на чиста позиция от Гурам Гощелиани след центриране на Архан Исуф.

До края на срещата Пирин контролираше двубоя и не допусна атаки от страна на съперника.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)