Избрани Новини

Фийни: Созопол е силен домакин, чака ни здрава битка

"Футболистите на Пирин играят като войници", заяви мениджърът на орлетата

Мениджърът на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни сподели очакванията си преди гостуването на Созопол от 21-ия кръг на Втора лига. Ето какво сподели наставникът на орлетата пред www.fcpirin.com.

– Как върви подготовката за гостуването в Созопол?

– Подготовката върви нормално. Програмата е наситена, което като цяло е по нашия вкус. Както знаете, Юлиян Попев е с травма от мача със Септември (Симитли). Контузията му е в областта на адуктора. Красимир Станоев и Преслав Йорданов също имат травми. Има въпросителни относно участието им в мача.

– Пирин е първи в класирането, с три победи от три срещи и без допуснат гол от началото на пролетния дял на шампионата. На какво отдавате отличната форма, демонстрирана от отбора?

– Много съм доволен от старанието и дисциплината в отбора. Футболистите спазват указанията и успяват да изпълнят на мачовете това, което работим по време на тренировките. Направихме добра подготовка, което мисля, че дава резултат. Фактът, че не допускаме голове, е допълнителен бонус към серията от позитивни резултати на нашия отбор. Защитата се справя много добре, но това важи за всички в отбора, защото, както знаете, защитата започва още от полето на съперника. Подобрението в отбрана е плод на усилията на целия отбор и помага за подобрението на представянето ни.

– Първото място дава ли допълнигелна мотивация и увереност?

– Да, към този момент мога да кажа, че отборът играе с голяма мотивация. Момчетата се борят здраво за всеки сантиметър по терена. Което е много важно. Имам приятел, морски пехотинец, който следи нашите мачове. Той се шегува, че футболистите на Пирин играят като войници. Влизат в здрава битка, за да защитават името на отбора, а и своето име. Това е наистина важно.

– Какво си спомняте от мача със Созопол, който тимът ни спечели с 4:1 в Благоевград през лятото?

– Помня, че беше сравнително равностоен мач през първото полувреме. Вкарахме гола, но после ни изравниха с хубаво попадение. После дойдоха нашите два бързи гола, които всъщност решиха и развоя на срещата.

– Какво да очакваме от предстоящото гостуване край морето?

– Созопол е много силен домакин. Чака ни здрава битка. Те нямат загуба у дома до момента и се представят отлично на свой терен. Това е един много добре организиран отбор, който играе с огромно желание и себераздаване. Ще бъде тежък мач и това е ясно на всички. Но ние имаме своите силни страни, които ще се опитаме да използваме по най-добрия начин.

– Шампионатът навлиза в решаваща фаза. Говори се, че има възможност да позволят на феновете да се върнат на трибуните. Какво мислите по този въпрос?

– Феновете на Пирин са нашата голяма сила. Наистина постепенно се насочваме към финалната права на първенството и ще бъде чудесно, ако позволят на нашите привърженици да се върнат на трибуните. Подкрепата е много силна и ние я усещаме. Момчетата я усещат и това ни окрилява. Надявам се скоро да има решение. Но разбира се, всичко трябва да бъде съгласувано с противоепидемичните мерки, така че да не се рискува здравето на хората.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов