Избрани Новини

ФК "Пирин" - шеста поредна победа и твърдо на върха!

Надигра "Септември" (Симитли) с 2:0 като домакин

Пирин (Благоевград) постигна шеста поредна победа в първенството на Втора лига, след като надигра Септември (Симитли) с 2:0 като домакин. И двата гола за “орлетата” паднаха след изпълнение на ъглов удар, като Спас Георгиев (45′) и Александър Дюлгеров (60′) записаха имената си сред голмайсторите.
Това бе трета поредна победа за отбора от началото на сезона с резултат 2:0. С успеха си тимът на Уорън Фийни остава на върха в класирането, вече на пет точки пред втория Локомотив (София) преди изиграването на кръга.

В 13-ата минута добра атака на Пирин доведе до остро центриране в наказателното на Юлиян Попев отляво. Там на сантиметри от топката се размина Преслав Йорданов, а нахлуващият от задна позиция Спас Георгиев бе изпреварен от футболист на Септември и не успя да я вкара на празна врата. 5 минути по-късно Манолев опита далечен изстрел, но неточно.

В 23-ата минута само гредата попречи на “орлетата” да открият резултата. Исуф отправи хубаво центриране отдясно, което обаче не доведе до нищо опасно в наказателното поле на Септември. Топката все пак достигна до Станислав Манолев, който от дъгата на стреля добре, но уцели напречната греда. В самия край на първото полувреме „орлетата“ получиха правото да изпълнят корнер. Карачанаков изпрати топката към далечния край, където намери свободния Спас Георгиев, който от своя страна стреля директно от въздуха и откри за 1:0. Второто полувреме започна с хубаво изпълнение на Конър Хендерсън от пряк свободен удар, което доведе до добра намеса на Филип Димитров.

В 60-ата минута отново корнерът се оказа слабото звено в защитата на Септември (Симитли). Конър Хендерсън изпрати топката добре в наказателното поле след центриране от ъглов удар и намери Александър Дюлгеров, който с глава насочи кълбото във вратата на гостите за 2:0. До края оборотите на мача спаднаха и не се създадоха особено опасни положения. Септември се активизира, като направи опит да се завърне в мача, но така и не създаде нищо интересно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов