Избрани Новини

Започва прием по мярката за инвестиции във винарни

До 19 февруари ще се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ

ДФ „Земеделие” припомня, че от днес се отваря приемът по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. До 19 февруари 2021 г. ще се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ.

Марката е предназначена да подобри общите резултати на предприятията и адаптирането им към изискванията на пазара, повишаване на конкурентоспособността им чрез изпълнението на инвестиции за съоръжения за преработка и/или инфраструктура на предприятията в лозаро-винарския сектор. Запазват се и допустимите за финансиране дейности, като закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, както и строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и/или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

От финансова подкрепа по мярка „Инвестиции в предприятия“ могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския регистър, поддържан от Изпълнителната агенция по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в сектор винено грозде.

Общият бюджет по мярката за целия период е над 34,4 млн. лева. Максималната стойност на един проект не може да надхвърля 800 000 евро, а максималният размер на общо допустимите разходи за целия период на Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019-2023 г. за един кандидат е 2 000 000 евро.

Документи за подпомагане се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФ „Земеделие“, ул. Гусла 3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“, след предварително записан час на един от следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. С цел избягване на големи струпвания от хора и спазване на противоепидемичните мерки, молим бенефициентите да спазват стриктно предварително записаните часове, както и да носят лични предпазни средства.

В полза на кандидатите ДФ „Земеделие” изготви анализ и обобщи най-често допусканите грешки. Всички документи за кандидатстване по мярката са публикувани на официалната интернет страница на ДФЗ .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов