Избрани Новини

Вила "Мелник" е в топ 50 на най-добрите винарни в света

Престижната класация присъжда награди за високи постижения във винения туризъм

Вила "Мелник" е в топ 50 на най-добрите винарни в света със спечеленото 39-то място. Престижната класация присъжда награди за високи постижения в областта на винения туризъм, осигуряващи освен невероятно вино и невероятни преживявания.

Винарска изба "Мелник" е семейна винарна, производител на смели вина от местни и чуждестранни сортове с подчертано мелнишки характер. Разполага с 300 декара собствени лозя край Мелник и модерна винарна, която е отворена за посетители всеки ден.
Отваря врати през пролетта на 2013 год.
Винарната е с годишен капацитет за обработка на около 250 т грозде. Построена е на три нива,  като избата е вкопана в пясъчния хълм. Процесът на винификация е организиран така, че виненият поток се движи през трите нива на винарната чрез силата на гравитацията. Освен, че е енергоспестяващ, този метод е и изключително щадящ към гроздето и виното – не го стресира и запазва естествената му структура.
Винарната е оборудвана с високотехнологични съоражения от водещи български и чуждестранни фирми. Разполага с иноксови ферментатори и резервоари с капацитет от 100 л до 10 тона. Пресата за джибри е мембранна, а бутилиращата линия е автоматична, с капацитет 600 бутилки на час. Винарната има собствена лаборатория за анализ на гроздето и виното.
Отлежаването на най-качественото вино става в изкопаните в пясъчния хълм тунели, които гарантират естествено постоянна температура и влажност. Любителите и ценителите на хубавото вино се посрещат в дегустационната.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)