Избрани Новини

Отварят три европейски програми за зелени предприемачи

Акселераторът е уникална програма, подходяща за млади компании

Клийнтех България открива три предприемачески програми за зелените предприемачи на
България. В зависимост от нуждите и етапа от развитие на своята бизнес идея, потенциалните участници могат да кандидатстват за една или повече програми.
EIT Climate-KIC Акселератор България
За пета поредна година единствената в Европа pre-seed акселераторска програма за стартиращи компании с решения за устойчив бизнес EIT Climate-KIC Акселератор ще подкрепя български предприемачески екипи.
Акселераторът е уникална програма, подходяща за млади компании, spin-off екипи и предприемачи с  амбиция да лансират на пазара устойчиви бизнес решения, чисти технологии и иновации в областта на климата.
Всеки екип ще разполага с финансиране под формата на без-дялов грант в размер до 50 000 евро, за да достигне до първи продажби и инвеститори. Екипите също ще ползват експертиза за бизнес моделиране, финансово планиране, управление на интелектуалните права, прототипиране и технологично валидиране, развитие на брандинг и продажби, за да развият компанията си до ниво инвеститорска готовност.
Програмата е част от инициативите на най-голямото публично-частно партньорство в Европа в сферата на климата  –  EIT Climate-KIC и работи в мрежа, обхващаща 24 държави на ЕС. Над 9  млн. евро са инвестициите на програмата в повече от 1200 стартиращи компании, 30 от които са български. Тази година българското издание ще се осъществи от април до ноември в София и ще подкрепи до 8 предложения.
Кандидатстването става он-лайн оттук: https://www.climate-kic.org/ris/accelerator  
Краен срок за кандидатстване: 1 март 2020



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)