Избрани Новини

Д-р Камбитов направи първа копка на подлеза към квартал "Грамада"

Срокът на изпълнение е 30 месеца

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов днес направи първа копка на мащабния проект за изграждане на подлез под жп линията в квартал "Грамада". Съоръжението ще реши половинвековен проблем не само за жителите на квартала, но и за всички благоевградчани.

"Поставяме началото на дългоочакван проект. Подлезът ще облекчи автомобилния трафик и ще допринесе за повишаване сигурността на всички пешеходци. Знам, че жителите на Грамада чакаха с нетърпение това съоръжение. Пътят по подготовката на проекта беше дълъг и труден, това е тежък проект, но служителите на Община Благоевград работиха неуморно и се справиха. Днес съм щастлив, че даваме старт на строителството", заяви кметът д-р Атанас Камбитов.

Проектът за изграждане на подлез към квартал "Грамада" е част от цялостен проект "Интегриран градски транспорт" по ОП "Региони в растеж", чийто срок на изпълнение е 30 месеца.

Освен подлез, който да облекчи трафика в района, ще бъдат изградени над 80 информационни табла. Те ще дават информация за графика на движение на автобусите, които пък ще бъдат снабдени с джипиеси. Електронната система за контролиране на движението ще оптимизира градския транспорт за удобство на жителите.

Кметът д-р Атанас Камбитов направи първата копка на обекта заедно с председателя на Общинския съвет-Радослав Тасков. Гости на събитето бяха народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева, целият ръководен състав на Община Благоевград, общински съветници, общественици, много жители на квартал "Грамада".

Трима свещеници отслужиха тържествен водосвет за здраве и благословиха начинанието.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)