Избрани Новини

Кухнята за бедни в Грамада се обзавежда с маси

Животът

16-07-2017, 14:54

Снимка:

Кухнята за бедни при църквата "Св. Николай Чудотворец"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Благоевград отваря врати кухня за бедни

Всеки може да направи дарение за хората в нужда

Кухнята за бедни при църкавата "Св. Николай Чудотворец" в квартал "Грамада" в Благоевград продължава своята благородна дейност - да храни и помага на немощните и хората в нужда. Всяка неделя стотици гладни получават хляб и сготвена храна в името на Иисус Христос.

Със събрани дарения кухнята ще закупи няколко маси, на които хората ще могат удобно да се хранят. Сега в столовата тази функция изпълняват ученически маси, които не са от най-удобните за тази работа. С помощтта на знайни и незнайни дарители обаче ръководството на хубавата инициатива е отправило взор и по-напред, като има планове с Божията благословия да се реализират още подобрения за по-доброто прекарване на стотиците хора, които идват всяка неделя.

Като медиен партньор blagoevgrad.utre.bg приканя читателите също да се включват в инициативите на кухнята за бедни - всяка събота доброволци обработват храната, а в неделя продуктите се сготвят и се поднасят на записаните за тази помощ хора.

Освен с труда си може да помогнете с продукти и пари - дори един пакет сол е голяма помощ в настоящите дни. Даренията си може да оставите на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православен информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград.

Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата "Ако си дал на другия".

Всеки е добре дошъл да даде каквото има.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов