Стартира официален сайт на поклонническия път "Рилският чудотворец"

Всяка година походът тръгва на 1-ви август и свършва на 6-ти август - Преображение

От вчера, ден преди началото на поклонническия поход "Рилският чудотворец", стартира официален сайт на инициативата. През 2019 г. се изпълват десет години от започването на поклонническия път, който води православните християни от столичния храм "Св. София" до Рилската света обител.

Всяка година походът тръгва на 1-ви август и свършва на 6-ти август - Преображение. Ознаменува символично пътя, по който чудотворните мощи на св. Йоан Рилски са преминали от София до Рилската св. обител.

В новия сайт ще може да се запознаете както с организаторите на поклонническия път, така и с любопитни истории около шестдневното духовно пътешествие. За св. Йоан Рилски, както и за маршрута, по който традиционно походът минава, също ще може да прочетете в официалния сайт - http://www.rilskipoklonnik.bg.

В днешния ден от старинния храм "Св. София" над 200 души се отправиха по стръмните пътеки на Витоша, Верила и Рила, за да достигнат до дворите на дома на свети преподобен отец Йоан Рилски Чудотворец.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"