Избрани Новини

Театралните празници в Банско продължават с "Антихрист"

Постановката е по романа "Антихрист“ на Емилиян Станев

Театралните празници "На публиката - с любов" продължават с "Антихрист". Постановката е на Нов театър НДК с начало 19.00 ч. Драматизацията и постановката по един от най-значимите романи в българската литература – „Антихрист“ на Емилиян Станев, са дело на Бойко Илиев.
„Струва ми се, че този роман става все по-съвременен. Макар че разказва житието на Теофил, Емилиян Станев в крайна сметка говори за онези вътрешни тежнения, които ни съпътстват през целия ни живот. Тази битка в Еньо-Теофил ( не случайно този герой има две имена) е битка и във всеки от нас – между духа и плътта, между дявола и Бога. През целия си живот ние се опитваме да намерим хармония в себе си в тази битка и много често сме победени от единия или другия“.
Философският роман на Емилиян Станев оживява на сцената в изпълнението на актьорите Любомир Ковачев (Еньо), Елена Петрова (Арма), Николай Сотиров (Патриарх Евтимий)и Веселин Калановски, който се превъплъщава в образа на Теофил и на още четири персонажа в спектакъла.

Вчера театралните празници продължиха с вълшебното представление "Светулки" на столичен театър 199.
Най-вярната публика - децата, посрещна с блеснали очички прекрасните млади и талантливи артисти и тяхната завладяваща история. Изумителни светлинни картини, преливаха в музикални моменти, а изразителните костюми - кукли все едно бяха от друга планета. Светулки и звезди летяха над детските главици в залата, а накрая всички отнесоха в джобчетата си по едно малко  вълшебно камъче, което да напомня, че когато до теб има истински приятели, можеш да отидеш навсякъде. Да летиш на вълшебно килимче, да оседлаеш светулка, дори - да се върнеш в детството.

Спектакълът бе част от афиша на театралния фестивал в Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов