Ива Давидова вградиха в кръст /видео/

Посвещава новото си видео на Деня на Ботев

В ефира на Фен Фолк ТВ направи премиера песента "Ако умрам ил загинам" в изпълнение на слънцето от фолклорния каталог на "Ара Мюзик" Ива Давидова и един от най-атрактивните български духови оркестри - Берковската духова музика.
"Ако умрам ил загинам" е известна патриотична народна песен. Аранжиментът е дело на Калоян Бакалов и Берковската духова музика, а финалните щрихи са на Георги Красимиров-Герасим. Според изпълнителката:
"Те сякаш са ми прочели мислите и са ги вградили във всеки звук! А текстът дума по дума описва моята житейска философия."
Премиерата на песента е замислена да бъде сега, непосредствено преди 2 юни, за да може чрез нея изпълнителката и всички зрители да изкажат почит към българския национален герой и революционер Христо Ботев и всички загинали за свободата на България.
Тя допълни още, че "за 16 години на професионалната сцена тази песен, сред стотици записани и изпяти от мен, е единствената, която ме описва отначало докрай като човек и творец! Да, точно така, единствената! Всеки тон и полутон, всяка дума, цялата хармония на песента, всеки удар в аранжимента - всичко това съм все едно аз. Песента се изпълнява брилянтно от много изпълнители от Сърбия, Македония и България и ще съм най-щастливата, ако припознаете моята лична емоция в песента. Просто аз съм вътре в нея."
Видеоклипът е заснет в късноантичната римска крепост "Цари Мали град", която се намира в Община Самоков, от режисьора Ненчо Касъмов и неговия екип.
"Заедно с режисьора Ненчо Касъмов решихме във видеото да ме вградят в кръст, като по този начин искаме  символично да покажем, че всеки в този живот "си носи кръста", сподели талантливата изпълнителка от ефира на Фен Фолк ТВ Ива Давидова, която от години следва патриотичната линия във фолклорната музика.
Облеклото също не е случайно избрано. Червената рокля, с която е облечена певицата, символизира Христовата кръв.
Освен в ефира на Фен Фолк ТВ може да гледате "Ако умрам ил загинам" и в YouTube канала на Фен Фолк ТВ: https://www.youtube.com/watch?v=GYjShp1nKC0 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен