Избрани Новини

Песни на Ива Давидова звучаха на откриването на Пловдив - ЕСК /видео/

Дани Лазер шоу включи композициите "Слънце" и "Мари Марийко"

Песните на Ива Давидова озвучиха лазерното шоу, което стана част от откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Дани Лазер шоу избра да включи композициите "Слънце" и "Мари Марийко" в изпълнение на талантливата певица в уникалния спектакъл, който беше аплодиран от много високопоставени гости от цяла Европа и многохилядна публика.
Зрелищното представление, наречено "Български мистерии", е част от спектакъла „Ние сме всички цветове", който бе кулминацията в зрелищната церемония в Пловдив.
Ива Давидова сподели голямата си радост от това, че българският фолклор е намерил място на толкова важно за България събитие, към което гледа цяла Европа.
„На фолклорната сцена съм вече от 15 години за мен и моето творчество това е много висока оценка. Такива прояви ме мотивират да продължавам да създавам и разпространявам българската народна песен“, заяви Ива Давидова
„Преди всичко исках да заложа на мистерията на българските гласове, защото считам, че това е уникалното, което ни отличава пред света и Европа. Трябва да държим на тези традиции и да ги представяме. Конкретно песента на Ива Давидова "Слънце" ми е любима. Тя съчетава традиция и модерен стил, с което се доближава до младите хора и прави фолклора по-разбираем. Ето защо съм я поставила в началото на моя спектакъл“, аргументира се Дани Лазер шоу.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов