"Нещо като Аляска", "Аз обичам,ти обичаш, тя обича“ и "Мовименто/ Вариации“ на "Тара-ра-бумбия"

Седма вечер продължава театралният фестивал

Благоевград продължава да бъде територия за млад театър. Тази вечер в „Тара-ра-бумбия“ от 17.00 часа студентите от специалност „Актьорско майстворство“ с художествен ръководител доц. Огнян Спиров от ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще представят „Нещо като Аляска“ на камерната сцена на ДТ "Никола Вапцаров". В ролите ще влязат Йоана Ламбрева, Елисавета Вакъфчиева и Саше Урдовски. Спектакълът е едноактна пиеса, която носи заряда на усилията на човек, пропуснал най-съдържателните си години, поразен от коварна болест. След мъчително възстановяване на миналото героинята е изправена пред дилемата дали да продължи или да се откаже. Зрителят трябва сам да намери отговор.
Театралният маратон продължава от 19.00 часа на голяма сцена, когато Теди Москов и Симон Шварц ще покажат как „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“. Представлението е вдъхновено от филма на Еторе Скола „Обичахме се толкова много“.
В 21.30 часа камерната сцена посреща „Момивенто/Вариации“ - пет миниатюри и едно интервю на тема движение. Движението е основната тема на режисьорския проект на Гергана Димитрова - Мовименто/Вариации Movimento/Variations.
През разказите на пет авторки с различна националност, език и творчески опит, „Мовименто/Вариации“ осмисля миграционните процеси днес като вид движение на тела, стоки, услуги, информация, пари, души, мисли, мечти, вируси, необходимости.
Билети може да намерите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“.
Утре, 18 май / събота/, фестивалът започва с прожекция на филма „Лив Улман. Къщата на спомените“, в 19.00 Деян Донков ще представи „Любовникът“, постановка на Народен театър „Иван Вазов“, а в 21.30 часа започва авторското представление-провокация на Юлиана Сайска „Интервюта с душата“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен