Три представления очакват своята публика днес в "Тара-ра-бумбия“

Гледаме "Нирвана", "Аз, Фойербах" и "Елхата у Иванови"

Наситена програма от интересни спектакли очаква почитателите на театъра днес в Благоевград  по време на „Тара-ра-бумбия“ - територия за млад театър. Програмата започва в 14.00 часа с Модул „Памет“- 100 години театър в Благоевград. В модула ще бъде представен спектакълът „Нирвана“  от Константин Илиев, с режисьор Ставри Карамфилов на камерната сцена в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.
„Аз, Фойербах“ излиза на голямата сцена в ДТ „Никола Вапцаров“ в 19.00 часа. Спектакълът е посветен на 75-годишнината на Стефан Мавродиев. В ролята на Фойербах се превъплъщава самият той, доайенът на Младежкия театър „Николай Бинев“ Стефан Мавродиев. Пиесата разказва за актьор, който след 7 години пауза се завръща на театралната сцена, за да се яви на кастинг за желана от него роля пред великия режисьор Летау.
След края на шедьовъра на Стефан Мавродиев на сцената излизат актьорите от театър „Реплика“ с представлението на режисьора Явор Гърдев „Елхата у Иванови“. Постановката започва в 21.00 часа в градската художествена галерия. Драматургичният опус е създаден през 1938 година и е преведен на български език от забележителния поет Георги Рупчев. "Елхата у Иванови" е творческа акция, създадена от съвместната работа на театър "Реплика" и Явор Гърдев.
„Елхата у Иванови“ не е подходящо за лица под 14 години. Входът е свободен, а броят на местата е ограничен. Не се допускат правостоящи.
Снимка на Деня

Щрихи от Плевен