Избрани Новини

Тази вечер на "Тара-ра-бумбия" гледаме "Ако Сомбор беше Холивуд"

"Синята брада - брак без приказка" е авторски пърформанс, вдъхновен от едноименната приказка

Първото представление от 19.00 часа тази вечер на "Тара-ра-бумбия" е на театър "Сомбор" Сърбия - "Ако Сомбор беше Холивуд".

Народният театтър "Сомбор" е основан през 1882 г. и оттогава работи непрекъснато. От 1946 г. е постоянен професионален театър, а през 1952 г. той се превръща в Национален театър. През последните две десетилетия Народният театър "Сомбор" е един от най-младите в нашата страна и играе постановки в Унгария, Австрия, Македония, Словакия, България, Кипър, Словения, Русия, Украйна и Черна гора. От 1993 г. насам Националният театър "Сомбор" закриват фестивала "Театрален маратон".

Тази година театър "Сомбор" влиза в програмата на седмото издание на фестивала "Тара-ра-бумбия" с авторския проект на Кокан Младенович "Ако Сомбор беше Холивуд". Този спектакъл е с множество международни награди, а зрителите ще видят една истинска история, случваща се в малкия град Сомбор в началото на миналия век, където един ентусиаст, обичащ киното, се опитва да превърне малкия град в Мека на киното. Една история за любовта, за мечтата, напомняща на нямото кино и на филмите на Чарли Чаплин.

15 май, сряда, от 19:00 часа.

Тази вечер на "Тара-ра-бумбия" ще гледаме още "Синята брада – брак без приказка" - авторски пърформанс, вдъхновен от едноименната приказка и реални събития. Представлението е от 21.30 часа на камерната сцена на благоевградския театър
"Страхувам се от тишината“, отговори жената, когато я попитахме: „Защо не си тръгваш?”
От срещите, от тишината, от болката, от силата и от гнева създадохме театър.
Това е пърформанс-вглеждане, посветен на жените, които държат в ръцете си ключа, а той не спира да кърви и да крещи, че „нещо не е наред“, обясняват създателите.
Идея, концепция и режисура – Василена Радева, автори – Богдана Котарева, Мила Люцканова, Елена Димитрова, Ивелина Колева, художник – Теодора Лазарова, музика – Ервин Тул/ Владимир Бочев, фотограф - Жоро Аранжоро, с участието на Елена Димитрова, Ивелина Колева, Мила Люцканова, Богдана Котарева, Владимир Бочев.
Продукцията е на „Паник Бутон Театър“
Събитието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата и любезното гостоприемство на Театрална Работилница „Сфумато“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)