Избрани Новини

Театър ЗОНГ представя "Животът е сън" на "Тара-ра-бумбия"

Играе се тази вечер от 21.30 часа

Днес Театър ЗОНГ и "Животът е сън" ще се присъединят към Територията за млад театър - Благоевград и Седмия международен театрален фестивал ТАРА-РА-БУМБИЯ.
"Животът е сън" е антиутопична хорър приказка по едноименната пиеса на Педро Калдерон де ла Барка по превода на Стоян Бакърджиев. Адаптация и режисура- Дина Маркова, визуална среда и костюми, хореография и пластика Боян Арсов, участват Боян Арсов, Вяра Коларова, Константин Икономов, Ралица Петрова, Павел Емилов, Венцислав Сариев, Калоян Катинчаров, Ирина Първанова - арфа
НАГРАДИ ИКАР 2019
* ДЕБЮТ
Дина Маркова за режисурата на "Животът е сън"
* ГЛАВНА МЪЖКА РОЛЯ
Боян Арсов за ролята на Сехизмундо в "Животът е сън"
Планетата земя. Европа. Полша. Годината - без значение. Едно изоставено дете сънува, че е принц. Един принц сънува, че е изоставено дете.
"Какво животът е? Бълнуване и блян. Какво животът е? Илюзия, забрава. Измамна сянка. Тъжна слава. Напразно са богатства, почести, монетен звън. Защото целият живот е сън. А сънищата - сънища остават."
"Животът е сън" е мрачна приказка, която противопоставя безгрижието на детските игри на политическите игри и манипулации. В една мутирала, радиоактивна реалност се ражда едно същество и бива изоставено само - но какво е то - затворник, принц? Кое превръща човека в чудовище, как мутира човешкото в човека? Ако зрелостта в един свят на чудовища се манифестира в това да се превърнеш в чудовище, тогава какво бъдеще си отглеждаме? Какъв е светът, който сънуваме, какъв е сънят, който живеем?
14 май, 21:30 ч., ДТ "Н. Вапцаров", Камерна сцена.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)