Избрани Новини

Поетът Спас Марянов оживя в спомени и разкази на неговите братя по перо

Литературна вечер се проведе по повод 85 години от рождението му

В навечерието на Възкресение Христово творците от Литературен клуб "Оксиморон" - Благоевград проведоха литературна вечер в памет на човека и поета Спас Марянов по повод 85 години от рождението му. Срещата бе днес в централната библиотека на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград. Това е трета среща от поредицата "In memоrian", която творците провеждат в памет на свой скъп колега.

Поетът Димитър Серафимов, председател на клуба и инициатор за издаването посмъртно на стихосбирката му "Душата ми тежи от слово", припомни чрез сърдечно и топло слово кой бе Спас Марянов и пътя му в света на словото. Разказа за издаването на първата му книга "Пролетно повикване", за първата му стихосбирка "Не ме познавате", прочете негови стихове от 50-те, публикувани в книгата.

Присъстващите разказаха за дейността на Марянов като журналист в Радиовъзела на Благоевград, за дейността му като общественик, член на УС на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград, за създаването на Независимото писателско дружество в града, сред чиито инициатори е бил и той.

Вечна му памет!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов