Поетът Йордан Тонев посрещна с приятели и колеги 75-тия си юбилей

Представи новата си поетична книга "Посвещения“

Днес във фоайето на НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград поетът Йордан Тонев представи новата си поетична книга „Посвещения“ /акростих/. Пред своите приятели и колеги, изпълнили фоайето на читалището, той разказа как е съчинил първия си акростих, както и за срещите му с видни български творци, на които е посветил стиховете си. С чуство за хумор - негова запазена мярка! - той разказа за първите си стъпки в Благоевград, превърнал се в негово любимо родно място.

Това е втората книга на поета, с която той отпразнува и 75-годишния си юбилей. Първата му книга е "От О до Я", публикувана през 1992 г. Втората му поетична книга излиза след години творческо затишие, но не и творческо безсилие. Защото през тези години той е написал над 1000 акростиха, които чакат своя издател. Приятелите му пожелаха от сърце по-скоро да се срещнат и с останалите му творби, а дотогава - много-много здраве и вдъхновение.

Новата му книга бе представена от литератора Красимира Кацарска, с песен честити рождения ден на юбиляра певицата Павлина Теова. Имаше честитки от присъстващите, цветя и подаръци като на рожден ден, поетът получи и поздравителен адрес от настоятелството на читалището, а Йордан Тонев покани всички на малък коктейл - да се почерпят за здраве и полеят новата му книга!

Честит рожден ден, да илядиш!

Литературният празник бе организиран от Литературен салон "Огнище" и Творческо обединение "ХХI век" при читалището.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"