Избрани Новини

Отличиха ЮЗУ студенти на форум в Пловдив

Проведе се Осмият европейски форум за социално предприемачество

Студенти от специалност „Мода“ представиха модно ревю на откриването на Осмия европейски форум за социално предприемачество „Екосистемата на социалното предприемачество“, който се проведе в палата № 11 на Международен панаир - Пловдив.

Младите дизайнери представиха успешно университета на пловдивска сцена с атрактивната колекция „City Style“. Тоалетите са създадени под ръководството на Мария Онтева и реализирани в ателиетата на ТПК „Нов свят“ - Благоевград.

По време на събитието министърът на труда и социалната политика Бисер Петков връчи награди за иновативни продукти на представители от България, Италия, Румъния и Корея. Сред наградените бяха ТПК „Нов свят“ - Благоевград съвместно с Югозападния университет „Неофит Рилски“, които получиха грамота и плакет за общата модна колекция „City Style“.

Участието на студентите от специалност „Мода“ във форума е традиционно и е във връзка с подписан меморандум за сътрудничество между Националния съюз на трудово-производителните кооперации (НС на ТПК) - София и Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ за създаване на устойчиви връзки на обучението с бизнеса.

Сред официалните гости на събитието бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на икономиката Емил Караниколов, представители на Европейската комисия и др.

За снимките по време на събитието се погрижиха студентите от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ Кристиан Спасов, Йордан Илиев и Цветелина Николова под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)