Избрани Новини

ЮЗУ отбеляза Световния ден за социалната работа

Христина Шопова: Община Благоевград се гордее със социалните услуги

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова взе участие в среща по повод Световния ден за социалната работа. Инициативата е организирана от Катедрата по медико-социални науки в ЮЗУ "Неофит Рилски", факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ при ЮЗУ „Неофит Рилски“.
В нея взеха участие заместник-деканът на Факултета по обществено здраве и спорт доц. д-р Попова, доц. д-р Станчева, ръководител на Катедра "Медико-социални науки", представители на социални звена и студенти.

Заместник-кметът Христина Шопова поздрави участниците в срещата от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Община Благоевград може да се гордее със социалните услуги, които предоставя. Извървяхме нелек път, но с любов и отношение нещата се случват по най-добрия начин. Няма да скрия, че проблеми в социалната сфера има -  един от основните е недостатъчното заплащане. Община Благоевград полага усилия, за да бъдат постигнати по-добри резултати. Надяваме се, че механизмът ще бъде променен, защото трудът на хората, работещи в социалната сфера, трябва да бъде адекватно заплатен“, каза Христина Шопова.

По време на срещата беше изложен и базар с ръчно изработени предмети от потребители на социалните услуги в Благоевград.
Световният ден на социалната работа 2019 подчертава "Насърчаване на значението на взаимоотношенията с хората". Тази година се фокусира върху социалните взаимоотношения между хората, тяхната среда и бъдещето им.

Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)