Избрани Новини

Министър Московски ще разговаря с представители на синдикатите на гръцките фермери

Ще да бъде направен опит за споразумение с гръцките власти за вдигане на блокадата

Всички гранични пунктове с Гърция са затворени за движение, съобщават от МВР.  Очаква се след час на пункт „Кулата” областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и транспортният министър Ивайло Московски да се срещнат с представители на синдикатите на фермерите и стачния комитет от гръцка страна.

За 13.00 часа е насрочена среща между браншовите организации на българските превозвачи, стачния комитет, който организира контраблокадата, представители на фермерските съюзи в Солун и протестиращите земеделци в Серес.

Контрапротестът на българските превозвачи е безсрочен и ще бъде спрян само, ако гръцките фермери прекратят действията си, с които парализират движението през границата, каза Асен Въжелиев от Управителния съвет на Съюза на Международните превозвачи. 

В момента сме 10 човека от стачкуващите тука. Пропускаме само майки с деца, бременни жени и тежкоболни. Има коли, има хора. Спокойна е границата. Това е засега положението. Няма яснота още кога ще освобождаваме границата. Ние ще останем докрай, да.

От близо месец ситуацията по българо-гръцката граница е усложнена. Заради неспазените обещания от страна на гръцките фермери, които бяха обявили график за пропускане на камиони, българските превозвачи обявиха контраблокада.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов