Избрани Новини

Министър Московски подкрепи българите, протестиращи на границата

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски заяви подкрепа за протестиращите български превозвачи на ГКПП-Кулата.

На граничния пункт Кулата-Промахон от две денонощия не са пропускани от гръцка страна автомобили, а българските превозвачи отговориха с контраблокада.

Представители на протестиращите осведомиха министъра, че от другата страна има много чакащи български граждани, сред които и деца, предаде БТА. „Ние пропускаме всичко, което е наложително - жива стока, опасни товари“, казаха те.

Това се случи и малко преди пристигането на министъра, когато бяха пропуснати да преминат в Гърция два камиона - единият с пилета, другият - с взривоопасни материали, сигнални морски ракети и бездимен барут.

От другата страна има автобус с български деца. Помолихме гръцката полиция да бъде пуснат, но вместо него, пуснаха румънски автобус, пътуващ по редовна линия от Атина“, разказаха български превозвачи.

„Отивам да се видя с представители на гръцките власти и полиция", каза министър Московски. "Изключително безобразие е това, което направиха гърците, при положение, че преди три дни се разбрахме за нормален график“, посочи той.

Българските превозвачи обявиха, че са взели решение министърът да не отива да се моли, на което той отговори, че е обявил днес и с прессъобщение, че повече не счита за редно да се търпи това положение.

Категорично подкрепям вашите действия и ще заявя на гръцката страна, също така категорично, на сто процента да бъде отменена тази блокада или в противен случай няма да ви призовавам да прекратите вашите действия“, заяви министърът.

Ивайло Московски пристигна на граничния пункт заедно с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов и директора на ОД на МВР-Благоевград Росен Танушев.

На граничния пункт са и ръководители на Националния съюз на българските превозвачи и на съюза на превозвачите, които извършват таксиметрови превози.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)