Избрани Новини

Изолират Гърция

Италия спира гръцки кораби до пристанищата си

В ход са действия за поставяне на Гърция в изолация заради продължаващите вече месец блокади на граничните пунктове от протестиращите фермери. Новината дойде на ГКПП-Кулата от представители на Съюза на международните превозвачи, организатори на контраблокадата на пункта от българска страна. Това съобщи за Дарик шофьорът Александър Стамболийски.

"Имаме пълната подкрепа от страна на македонските превозвачи. Те затвориха за движение границата си с Гърция. До часове Италия също ще спре гръцките кораби на пристанищата си. Очакваме отговор от страна на Турция. Превозвачите и властите там са изразили съпричастност и не одобряват своеволията на гръцката страна", коментира Стамболийски.

"От два дни на гръцка територия е блокиран автобус с български деца. Те са спортисти по плуване. Нямат храна и вода, малки деца са. Помолихме да отидем до тях да им занесем провизии, но гръцките фермери не позволиха. Поставихме ултиматум, ако автобусът не бъде пропуснат да премине, ще блокираме пункт Кулата и за пешеходци", заяви шофьорът Александър, който е убеден, че този път няма да се оставят да бъдат подведени от гръцките стачници, както се случи преди дни.
"В ранния следобед на Кулата дойдоха гръцки полицаи да преговарят. Изгонихме ги така, както те постъпват с нас и ни замерят с бомбички. После пристигнаха шефовете на полицията в Серес и негов по-висш колега. Те искаха да спрем блокадата за два дни, но няма да им мине номерът. Искаме изцяло да се премахнат всички трактори и ремаркета от границата и вътрешността на страната. Настояхме при нас да дойдат техните министри на вътрешните работи и на транспорта", разкри Стамболийски в интервю за Дарик радио.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден