Избрани Новини

Изчистиха боклука до благоевградската гара /Снимки/

Общината се зае с проблема

След разпореждане, бърза и адекватна намеса на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов от незаконно сметище върху имоти, които са собственост на верига магазини „Лидъл – България“ ООД и ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“, бяха извозени над 102 кубика строителни отпадъци, сред които и множество битови. Общинската фирма „Биострой“ за по-малко от един ден успя да се справи с почистването и извозването на огромното количество боклуци.

    Нерегламентираното сметище  бе установено от експерти-еколози към община Благоевград след сигнал на граждани. Съставени са констативни протоколи за установяване местонахождението на незаконното сметище и собствениците на имотите, както и протокол за почистения терен.

    Съгласно наредба за управление на отпадъците на територията на Община Благоевград - чл. 81, ал.2, която гласи: "Когато причинителите на отпадъци са неизвестни, разходите по възстановяването на качествата на околната среда се поемат от лицата, в чието държане се намират отпадъците“ и ал.3: "Всички разходи за възстановяване на качествата на околната среда и за разкриване на действителния причинител се възстановяват от него.“, а в случая това са „Лидъл – България“ ООД и ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“.

    Община Благоевград отправя апел към жители и гости на града своевременно да сигнализират за забелязани от тях нередности на тел. 073/ 88 44 34, в отдел „Деловодство“ на първия етаж в сградата на общината, както и в поставената пощенска кутия разположена до гише „Информация“ на Община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов