Избрани Новини

Премахнаха повечето спрени от движение коли в Благоевград

Собственици им сами ги отстранили, за да не плащат глоби

70% от автомобилите, излезли от регистрация и паркирани по тротоари и зелени площи в Благоевград, са премахнати. През последния месец около 100 собственици на спрени от движение коли, за да не плащат разходи за принудително премахване, са ги отстранили сами. Акцията за премахване на стари автомобили на община Благоевград стартира преди около 2 месеца и се провежда съвместно с КАТ и МВР.

Изоставените с години стари автомобили вече са вдигнати от тротоарите по централните улици в Благоевград. Стари коли обаче все още препречват пътя на пешеходците в кварталите „Запад” и „Струмско”.

Излезлите от регистрация автомобили се маркират с оранжев стикер от служители на Общината. Така предупреждават собствениците, че колата трябва да бъде премахната от мястото в срок от 3 месеца.

“Ако не махне от там, се прави втори протокол, с който вече принудително Община Благоевград го репатрира, ако иска да си го вземе, трябва да заплати всичко това нещо на Общината”, обясни Кирил Манов – главен специалист „Сигурност, охрана и обществен ред” е Община Благоевград.

Акцията за премахване на коли, излезли от движение, от общинските места в Благоевград ще продължи до края на годината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов