Избрани Новини

Чистят сметището до гарата в Благоевград /Снимки/

Общината започна почистване, въпреки че терените не са нейна собственост

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди да се почистят терените, собственост на Национална компания "Железопътна инфраструктура" и „Лидл”- България”, превърнали се в нерегламентирано сметище. Въпреки че Община Благоевград няма абсолютно никакво отношение към собствеността, тъй като тя е частна, кметът бе категоричен, че терените не могат да останат в такъв вид, още повече, че се намират в централна част на града.

Експерти от отдел „Екология” в Община Благоевград са се свързали със собствениците на двата терена -„Лидл”- България и Национална компания "Железопътна инфраструктура", тъй като спрямо Наредба на Община Благоевград за Управление на отпадъците чл.81, ал.2, когато причинители на отпадъците са неизвестни, разходите по възстановяването на качествата на околната среда се поемат от лицата, в чието държане се намират отпадъците.

Всички разходи, които общинската фирма „Биострой” направи по време на почистването, трябва да бъдат възстановени от двамата собственици на терените, а не от общинския бюджет. На собствениците на имотите е отправено предупреждение да се погрижат за обезопасяването и поддържането на местата, за да се избегне ново образуване на сметище в района. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)