Избрани Новини

Камбитов отново оглави СЮЗО

Бе преизбран с пълно мнозинство за председател

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе преизбран с пълно мнозинство за председател на Сдружението на Югозападните общини. Това се случи по време на XX общо събрание на СЮЗО, което беше проведено в сградата на Община Благоевград. За д-р Камбитов гласуваха всички делегати на общини, присъстващи в залата. На 15.12. 2014 година д-р Камбитов бе избран за председател на СЮЗО, когато мястото бе овакантено от Атанас Стоянов, който стана депутат. По време на XX общо събрание на СЮЗО за заместник-председател на сдружението бе утвърдена кандидатурата на Васко Стоилков, кмет на община Сливница. За мястото беше издигната и кандидатурата на председателя на ОбС – Разлог Мария Копанарова, която си направи самоотвод. По време на заседанието бяха избрани и контрольор и заместник-контрольор на сдружението, съответно председателят на ОбС - Елин Пелин Николай Плещов и председателят на ОбС - Рила Цветана Шушкова.

Преди да бъдат утвърдени позициите, делегатите, присъстващи на срещата, гласуваха и членовете на Управителния съвет, които според устава са 7 на брой. За членове на СЮЗО бяха избрани кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, кметът на Сливница Васко Стоилков, кметът на Костинброд Трайко Младенов, председателят на ОбС на община Разлог Мария Копанарова, кметът на Драгоман Андрей Иванов, кметът на Сандански Кирил Котев и кметът на Гърмен Минка Капитанова. В дневния ред на заседанието бяха включени общо 9 точки. Беше направен отчет на дейността на сдружението, на контрольора,  както и финансов отчет за 2015 година. Приета беше и работна програма за настоящата година. Делегатите гласуваха бюджет за 2016 година на СЮЗО.

В края на заседанието кметът д-р Камбитов постави въпроса, свързан с ВиК сектора. Към този момент област Благоевград е сред тези, които не могат да се възползват от финансиране по проекти, свързани с подобряването на ВиК инфраструктурата, тъй като в четири от общините, В иК дружествата са общинска собственост. Подобни проблеми имат и част от останалите области, членуващи в СЮЗО. Делегатите се обединиха около предложението на д-р Камбитов проблемът да бъде поставен и на общото събрание на НСОРБ. То ще се проведе на 23 и 24 февруари 2016 г. в София. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)