Избрани Новини

Българската Коледа помага на семейство от Гоце Делчев

Пари от кампанията помагат за рехабилитацията на болно дете

Кампанията „Българската Коледа“ ни помогна много за лечението на нашето дете. Това заяви за радио „Фокус” Илияна Георгиева, която е майка на 7- годишния Георги Хаджиев от Гоце Делчев. Диагнозата на детето е детска церебрална парализа. Георги е недоносено дете в 33-ата  агестационна седмица “Той беше недоносен и с инфекция. Тези фактори доведоха до кръвоизливи в мозъка. В началото лекарите ни казаха, че това са кисти, но по- късно се разбра, че това са кръвоизливи. Те са причината за увреждане на мозъка, като резултатът е детска церебрална парализа, квадрипареза“, разказва Илияна. По думите й това е тежка степен, но хубавото в цялата история е, че детето е интелектуално съхранено, въпреки тежкото му физическо състояние.

"От този момент започнахме с рехабилитация. Първите години ходихме в Момин проход, но основно посещаваме София. Сега вече, като е по-голям, ученик е в първи клас, малко по-затруднени сме с пътуванията в София, като използваме само лятото.

От кампанията „Българската Коледа“ сме подпомогнати общо четири пъти. Първият път това се случи през 2009 година, като сме получили 1000 лева. Следващите три години са ни предоставени по 800 лева. Използвахме ги за рехабилитация, която е много скъпа. Клиничната пътека покрива само две седмици в месеца, а другите две седмици родителите трябва да си покриват сами“, каза още Георгиева.

Тя заяви, че сумата им е помогнала много. "Много добре ни идваха тези пари, защото в началото рехабилитацията беше непрекъсната. Искахме да направим всичко необходимо, за да може Георги да има по- пълноценен живот. За съжаление нещата не се развиваха по начин, който ни се искаше, тъй като двигателно нещата не са добре. Направили сме до този момент четири операции за подобряване на състоянието му. Трудно вървят нещата", каза още Георгиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов