Избрани Новини

Благотворителност събра пари за децата от Западните покрайнини

Финансова помощ ще получат деца от 35 училища

Около 7 хиляди лева бяха събрани по време на благотворителна вечер в Босилеград, организирана от местното гражданско сдружение и представители на бизнеса.  С тях ще бъдат подпомогнати деца от български семейства в западните покрайнини.

В Западните покрайнини живеят около 5000 наши сънародници. Повечето от тях трудно изхранват семействата си заради липсата на работа в региона в отдавна закритите дървообработващи и селскостопански предприятия.

В Босилеградско училища има във всяко село, независимо от броя на учениците. Благодарение на инициативата тази година финансова помощ ще получат деца от 35 училища. През миналата година за Коледа бяха подпомогнати 28 деца от бедни семейства, сега помощ ще получат двойно повече деца.

Александър Димитров – председател на сдружение „ГЛАС”: “Не даваме точно пари на децата, но им даваме едни ваучери, с които те могат от 5-6 босилеградски магазина да си закупят обувки, панталони, дрехи, якета, просто каквото преценят, че имат нужда, след това
представител на нашето сдружение и представител на училището идват, заплащат сумата и децата си излизат със стоката, която са си взели.”

В благотворителната вечер се включиха български организации, политически партии и представители на местния бизнес. Инициативата подкрепи и Столичният общински съвет. Домакините от Босилеград пък подариха плакети на редовните си дарители.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)