Избрани Новини

Клиниката по детски болести в Плевен с нова апаратура от "Българската Коледа"

Клиниката получи нови ЕКГ - апарат и ехограф, нужни за изпълнението на клиничните пътеки

Благодарение на "Българската Коледа" в Клиниката по детски болести в Плевен работи нова апаратура. Прецизната техника позволява на педиатрите точна диагностика и щади максимално малките пациенти. Досега клиниката в Плевен 4 пъти е получавала дарения от "Българската Коледа", съобщи БНТ.

Над 3000 деца годишно се лекуват в Плевенската Университетска клиника по детски болести. Тук освен малките пациенти от Плевен се приемат най-тежките случаи от три съседни области на Централна северна България. Сградата е основно ремонтирана.

За да бъде успешно лечението обаче, освен добрите специалисти и условия е необходима и модерна апаратура, която все не достига. Затова педиатрите се обръщат за помощ вече четири пъти в продължение на 10 години към инициативата "Българската Коледа". През тази година клиниката получи два нови модерни апарата.

"С голяма благодарност към всички, които участваха в "Българската Коледа", нашата клиника получи един нов ЕКГ - апарат и нов ехограф, които бяха нужни за изпълнението на клиничните пътеки", заяви проф. д-р Ваня Недкова - началник на Клиника по детски заболявания в УМБАЛ - Плевен.

За професор Недкова децата са най-голямото богатство на една страна и призова всички българи отново да се включат кой с каквото може в новото издание на благотворителната инициатива.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)