Избрани Новини

Кунева: Няма пукнатини в Реформаторския блок

Подготвяме програмата си и ще се явим заедно на следващите избори, посочи тя

"Реформаторският блок подготвя програмата си и ще се яви заедно на следващите избори" - това заяви Меглена Кунева, член на десния съюз, пред БНТ. "Няма пукнатини в РБ, той е устойчиво сътрудничество", добави тя.

Националният съвет на ДБГ препотвърди участието си в Блока като съюз от пет партии, припомни тя. И подчерта: "В момента трябва да си направим изводите за следващите крачки след евроизборите и да предложим стабилна и ясна програма за явяване на национални избори". подчерта Меглена Кунева.

По думите й, основен приоритет на Блока е създаването на Европейския енергиен съюз, в учредяването на който България да участва. Влизането в еврозоната и Банковия съюз и очертаването на националните приоритети тя посочи като другите важни задачи.

Меглена Кунева бе категорична, че връщането на партньорското споразумение за европейските пари до 2020 гидани от страна на ЕК е предупреждение от Комисията, че не умеем да поставим националните си приоритети и да ги превърнем в политики през еврофинансирането.

"Реформаторският блок трябва да даде програма, която да отговаря на въпроса какви реформи ще се направят в области като здравеопазване, законодателство, образование, пенсионна реформа, култура", каза в заключение тя.

Попитана за коалиционната политика на Блока, Кунева даде пример с коалиционното управление в Германия, постигнато след вътрешен за по-малката партия референдум. Тя потвърди, че НС на ДБГ има решение за вътрешен за Движението референдум в края на лятото за коалиционната политика спрямо партии извън Блока.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)