Избрани Новини

Кунева: Държа в ръцете си единството на Реформаторския блок

Новините

11-06-2014, 11:37

Снимка:

БГНЕС/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

От ”България на гражданите” очакват обяснение дали е имало нареждане да се гласува с преференция за Малинов, за да се измести Кунева

"Аз знам, че в моите ръце е единството на Реформаторския блок. Знаех го още от самото начало, когато подписахме учредителното споразумение, коментира в сряда лидерът на ”България на гражданите” Меглена Кунева пред радио ”Фокус”.

”Ако „България на гражданите“ не се беше присъединила към Реформаторския блок, това щеше да бъде старата формула на Синята коалиция. Тъй че с присъединяването на ”България на гражданите” поех много сериозна отговорност, включително и пред компактната група хора, компактната партия, която ”България на гражданите“ представляваше. Знаех го и по време на тези избори”, каза още тя.

Кунева допълни, че в нито един момент не се е изкушавала да предаде единството на реформаторите.

”Не съм дала ни най-малък знак, че от страна на „България на гражданите“ има каквото и да било колебание. Ако хората наоколо виждат някаква несправедливост, която характеризират като горчилка, уверявам ви – това не е моя оценка. Аз свърших всичко възможно, дадох мандат на Реформаторския блок без да заемам място. Но продължавам да чакам обяснение от моите партньори”, заяви още Меглена Кунева.

От ”България на гражданите” очакват обяснение дали е имало повеля в ДСБ да се гласува с преференция за Светослав Малинов, за да се измести Меглена Кунева. ДСБ отрича да е имало подобно нещо. Лидерът на партията Радан Кънев признава, че подкрепата за Кунева всъщност е по-голяма от показаното на вота. Той допусна, че е станала грешка, защото много хора са си мислели, че ако гласуват без преференция подкрепят Кунева, а това не е било така и е трябвало изрично да е посочат като предпочитан кандидат.

”Колкото до учредителното споразумение (на Реформаторския блок), ние предвиждаме да се явим на всички избори, да направим един пълен цикъл избори заедно. И аз никога не съм показвала колебание по този въпрос. Достатъчно опит имам политически. За радост, в голямата си част моят политически опит е европейски. Знам как трябва да се постъпва, за да има европейски стандарт в България. Нямам никакво колебание в това, че мога да го направя”, допълни Меглена Кунева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов