Избрани Новини

Симитли се стяга за евроизборите през май

В общинска администрация вече е сформиран екипът за организационно-техническата подготовка за изборите за ЕП през месец май

Със заповед на кмета, съгласно законовите разпоредби, определиха броя, обхвата и местоположението на избирателните секции на територията на община Симитли. Местните ще упражняват правото си на глас в 26 секционни избирателни комисии, като броят и местонахождението им е непроменен от последните произведени избори, тези през месец май миналата година, когато гласувахме извънредно за парламент на България. 9 са секционните комисии в град Симитли, в селата Брежани, Долно Осеново и Черниче гласоподавателите са разпределени в по две секционни комисии за всяко населено място, съобщават от Симитли. 3 са СИК в село Крупник, по една секция, съобразно броя гласоподаватели се разкрива за изборите за Европейски парламент в селата Сенокос, Ракитна, Полето, Полена, Мечкул, Сушица, Железница и Градево.

Двадесет и седмата секционна комисия е определена да обслужва избиратели с двигателни и други специфични потребности. Т.нар. мобилна СИК ще бъде сформирана при подадени минимум 10 заявления от хора, които декларират желанието да гласуват у дома, поради невъзможност за придвижване до избирателната секция по местожителството им. „Всеки, който желае да упражни правото си на глас ще му бъде осигурена тази възможност. Дори и да бе се съберат необходимия минимален брой заявления за сформиране на мобилна СИК, от общинска администрация Симитли осигуряваме автомобил и специализиран персонал, който да асистира на гласоподавателите за придвижване до секционната комисия, в която гласуват. Такава ни е практиката на всички избори до сега”, коментира секретарят на общинска администрация Симитли Виолета Айкова, която пряко е ангажирана с техническата подготовка за провеждане на изборите.

В общинска администрация вече е сформиран екипът за организационно-техническата подготовка за изборите за ЕП през месец май. След сформирането на РИК предстоят и провеждането на консултации с парламентарно представените партии и коалиции на територията на община Симитли за попълване състава на секционните комисии, които ще работят на територията на общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов