Избрани Новини

12-годишна и 17-годишният й приятел очакват...бебе

В края на миналата седмица 17-годишен младеж от Разлог беше оправдан от съда за това, че е правил секс с 12-годишната си приятелка

Прокуратурата обаче ще обжалва оправдателната присъда. В момента момчето и момичето живеят заедно и чакат бебе.

Преди година Десислава Красимирова и Костадин Циков се залюбили. В началото ходели само на кафе, после обаче отношенията им се задълбочили, разказва 13-годишната в момента девойка. „Гаджета бяхме и се искахме. Щото се обичаме, щото искаме да сме заедно”, казва Десислава.

Младежът обаче се похвалил на свой приятел, че вече е мъж и му дал като доказателство изцапания чаршаф. И оттам започва съдебната битка. Преди дни съдът в Разлог оправдава Костадин, а тъщата му вече съжалява, че е подала жалба срещу момчето.

„Не е било редно, понеже се обичат и това дете ще се гледа с обстоятелствата на таткото. Не говорим за циганско малцинство, говорим за българско малцинство, 9-годишно дете как е правил секс с 11-годишно дете, значи не е само в циганите това нещо”, коментира майката на момичето Йорданка, цитирана от бТВ.

„Беше ме много страх за него да не влезе в затвора. Казахме в делото, че е доброволно и се оказа, че е невинен”, разказва момичето.

Самият Костадин остана заключен в дома си. Казва, че не е за пред камера, но се грижи за младата си жена. Помагат им родителите. „Еми живеят си сега децата, какво можем да кажем. Сега как да кажем, те се разбират младежта и това е”, коментира бащата на Десислава Сергей.

Момичето има сестра, която още не е женена, а майка им се страхува да не последва примера и. „Притеснявам се, понеже не е за тия години да прави секс, малка е да се жени, това абсолютно не е към нашата религия, щото някои си мислят, че ние го правим това от малки”, категорична е Йорданка.

Прокуратурата ще обжалва оправдателната присъда. „Мотивът за протеста е, че са събрани достатъчно доказателства, че подсъдимият Циков е извършил престъплението, за което му е предявено обвинение. Момичето извършва съвкупление на 12 години, в момента тя все още не е навършила 14 години и тя ще ги навърши април месец и в момента е бременна седмия месец”, обясни прокурорът Айше Джамбазка.

Ако окръжният съд реши, че младежът е виновен, го грози присъда до три години затвор.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов