Избрани Новини

Бъдещите хотелиери в Разлог честват 45-годишен юбилей на своята гимназия

Днес Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев” град Разлог чества 45 – годишен юбилей

В ПГТХТ "Никола Стойчев" се обучават 307 ученици в 14 паралелки, в 3 различни специалности. Всяка специалност дава на учениците професионални знания успоредно със задължителната общообразователна подготовка и езиково обучение. В училището се изучават 4 чужди езика - английски, немски, руски  и френски. Като допълнение към учебната програма в ПГТХТ има и специални часове по учебна практика, в които учениците се учат да работят в екип и получават умения и знания за тънкостите в своята професия, съобщават от пресцентъра на общината.

Учениците се обучават и работят в кабинети, обзаведени с модерно оборудване. Училището разполага със 8 кабинета за общообразователни дисциплини, 3 кабинета за туризъм, хотелиерство и ресторантьорство, 3 кабинета за икономически дисциплини, както и учебни комплекси по информационно- комуникационни технологии; хранителни технологии; хотелиерство. Гимназията разполага и с общежитие.
Обучението се води от високо квалифицирани учители с необходимата научна и техническа подготовка. Благодарение на отличната професионална подготовка, нашите ученици са предпочитани кадри в хотелиерския и ресторантьорския бизнес в района.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов