Избрани Новини

Хиляда носии навръх Великден в Разлог

На втория ден от Великден Разлог събира на едно място хиляда носии

Празникът на носиите ще започне в 10:30 часа на централния площад в града. Фестивалът на носиите ще промотира фолклорно богатство и разнообразие на територията на община Разлог, като събере на повече от хиляда души, облечени в носии. Всеки жител и гост на града ще може да се облече в народна носия и да се включи във фестивала наречен „1000 носии на едно място“.

Активен участник в събитието ще бъдат читалищните самодейци – певчески и танцови групи, както и цялото местно население, желаещо да се облече в носии и да танцува народни хора. В рамките на фестивала музея в Разлог ще представи изложба от 18 оригинални народни костюма. Изложбата ще може да бъде видяна в деня на събитието на централния площад в Разлог.

Фестивалът на носиите прави заявка да бъде едно от най-интересните събития, които ще се проведат в региона по време на Великденските празници.

Целта на събитието е да се създаде още един празник за месното населени, както и да се привлекат повече туристи по време на Великденските празници. През последните години Разлог се утвърди като център за фестивален и алтернативен туризъм.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов