Професионалната гимназия в Разлог отпразнува своя 45-годишен юбилей(снимки)

ПГ ТХТ „Никола Стойчев“, гр. Разлог отпразнува своя 45-годишен юбилей от основаването на училището

Кулминация на мероприятията беше тържественият концерт, с участието на настоящи и бивши възпитаници, който се състоя в учебния ресторант на училището.

Ученици и учители със своите изпълнения вдигнаха публиката на крака. Участието на учителите се посрещна с бурни аплодисменти, а залата се оказа малка да побере многобройната публика. Гвоздеят на програмата бяха изпълненията на фолклорния танцов състав към училището. Изповедта на вече пенсиониралата се учителка Мария Бучкова развълнува и просълзи всички присъстващи в залата, съобщават от пресцентъра на общината.

Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, бивши директори и преподаватели, наследниците на патрона на училището Никола Стойчев и директори на училища на територията на община Разлог.

Галина Адамова, настоящдиректор на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев”, поздрави всички присъстващи на празника, като сподели и успехите, които постига училището благодарение на квалифицирания учителски състав. Тя награди изявени ученици, постигнали отлични резултати в учебния процес и взели участие в редица спортни изяви и състезания по професии.

С приветствие към присъстващите се обърна и инж. Красимир Герчев. Дълъг беше списъкът с поздравителни адреси от различни институции – просветни, административни.

Ръководството на ПГТХТ „Никола Стойчев” изказа своите благодарности на хората, с помощта, на които празникът стана реалност – сем. Христови, Валентин Стоицов, Росица Кръстева, Костадин Велев, Олга Дамянова, Радка Бележкова, Спас Бонков, Христо Тончев, Витан Тантилов,  д-р Димитър Джупанов, „Магнетик Хед Текнолоджис България“ АД.  

По случай 45 - годишния юбилей на ПГТХТ “Никола Стойчев” в центъра на Разлог се проведе благотворителен базар. Материалите, представени за този ден, бяха подготвени от възпитаници на гимназията. Ученици от 12 “б” клас продаваха разнообразни асортименти – хранителни продукти приготвени в училището, издадения от училищния парламент юбилеен вестник, календарчета, рецепти. Обществеността с желание се отзова на благородната кауза и поздрави инициаторите за това дело. Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково