Избрани Новини

Четиричленно семейство живее в мизерия с 300 лева и болно дете

Четиричленно семейство от Благоевград с болно дете мизерства с 300 лв. на месец. "Единствените ни доходи са инвалидната пенсия на Вальо от 168 лв., 33 лв. за транспорт, които му се полагат, и детските за двете ни хлапета - 70 лв.", каза майката Александра.
Тя, мъжът Крум Генчов и децата им - първокласничката Евгения и болният от детска церебрална парализа Валентин, живеят на свободен наем. Майката не работи, защото се грижи за момчето, а бащата изкарва по някой лев, когато го повикат като общ работник да сече дърва, пише "24 часа".

Без редовна рехабилитация обаче възможността момчето да проходи само е нищожна. "Всеки ден идва рехабилитатор, но една процедура е 40 лв. Трудно се справяме, помагат ни роднини. Рехабилитацията обаче дава резултат. Сега крачетата му са изправени, трябва да се укрепи и кръстът му", каза Александра.
Притеснена е обаче процедурите да не спрат. Надява се и вярва, че има хора с добри сърца, които да помогнат за заплащане на рехабилитацията.
Доскоро семейството живеело при родителите на Крум в тесен апартамент, но се появили дрязги и младите излезли на свободен наем. "Ще подадем документи за общинско жилище, дано да ни одобрят", надява се майката. С постоянство тя е научила болното си дете да говори. То пък обича да рисува с лявата ръка. Благодарение на процедурите с дясната си вече може да държи чаша.
Каката Евгения, която е само 10 месеца по-голяма от Валентин, е в първи клас. Но намира време да помага на майка си за отглеждането на братчето. "Разбира трудностите и се опитва да ни помага в грижите за болното си братче", каза бащата Крум.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)