Избрани Новини

Мизерия: Вижте каква вода пием!

Шокираща снимка на корозирала тръба за питейна вода обикаля социалната мрежа „Фейсбук“

Водопроводната мрежа в София и останалите големи градове в страната е на няколко десетилетия. Всеизвестен факт! 
Въпреки постоянното увеличение на цената на водата, ВиК дружествата, и особено „Софийска вода“, намират всевъзможни причини за отлагат основния ремонт на мрежата.

От снимката е видно как изглежда вътрешността на корозирала тръба, през която тече студената вода – тази, от която пием, мием се, готвим и т.н.

В такава среда живеят опасни бактерии - основни виновници за честите странни стомашни разстройства и общо неразположение. Не само в София, но и в повечето градчета и паланки тръбите са в ужасно състояние, а подменянето им изисква разкопаване и още куп други усложнения, които местната власт и съответните дружества предпочитат да си спестят.

Изследванията показват, че чешмяната вода е 20 пъти по-мръсна от кладенчовата например, пише bpost.bg. Водата от чешмата дори скъсява продължителността на живота.

За да се пречисти водата от водопровода, тя изкуствено се хлолира, като по този начин обаче фенолите се превръщат в безцветни хлорфеноли. При кипене на хлорфенолите се получава пък изключително токсичният диоксин. 
Учените твърдят,  че това е обяснението за голяма част от алергиите през последните години.
А какво трябва да направим, за да защитим правата си на коректни платци и да търсим качеството, което очакваме, а и ни се полага като потребители?
Очакваме вашите писма и предложения на редакционната ни поща.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)