Избрани Новини

Благоевградската поетеса Росица Зиновиева представи новата си стихосбирка

Поeтесата: “Светът на детско косъмче виси”

Благоевградската поетеса Росица Зиновиева представи новата си стихосбирка “Роса” в Мощанската къща във възрожденския комплекс " Вароша" в Благоевград. Тя събра колеги по перо, като ръководителят на литературен клуб Огнище доц.Златко Петров, писателката Евгения Йорданова, писателят и ръководител на литературен клуб “Порив” Спасимир Тренчев, поетесите Мими Иванова, Яна Василева…

Надежда Червенкова посрещна всички гости с топли думи, сладки, банички, чай и вино. За да подкрепят Росица, бяха дошли и двамата й сина, както и внуците й, за които самата тя сподели, че са най-хубавото й четиристишие.

Срещата премина много задушевно. Росица, която е и член на СБП, прочете стихове от различни свои стихосбирки и на разнообразни теми. Доц.Павлов също представи нейни стихове за най-скритата част от нас - сънищата. Освен с талант, искреност и доброта, Росица впечатли и със щедрост, като подари книгата си на читатели. Особено впечатление направи любовта й към децата. Не случайно е била учителка и в един от стиховете разкрива мъдрата си душа: “Светът на детско косъмче виси”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)